Book Direkte

Book Direkte

DARK SKY MØN LOGO

DiscoverDK

møns klint kvadrat

Fotograf: John Sommer

Tirsdagsmarked hestevogn 5 2016 Tage Klee

Fotograf: Tage Klee

Cykel Idafærgen

Østdansk Turisme 

Tiendegaarden Møn

Lillekort

VISIT MØN - OPLEV MØN - OVERNAT PÅ B&B MØN

Pak bilen og kom af sted. Som intet andet sted byder Møns Klint på oplevelser ud over det sædvanlige. Nyd en speciel stranddag langs Danmarks mest spektakulære kyst, sop i det turkisgrønne vand. 

Møns Klint

Møns Klint er helt enestående naturområde, ikke blot i Danmark men også på verdensplan. Den 128 meter høje Møns Klint er en enestående naturoplevelse. Oplev vandrefalken og alle de sjældne orkidéer. Tag på fossiljagt, mountainbike tur eller prøv den nye klatrebane. Lige udenfor GeoCentret finder den træbelagte Boardwalk langs med klintekanten med fantastiske udsigtspunkter (tilgængelighedsegnet). Prøv Danmarks længste trappe – 497 trin hver vej.

    Fossiler Møns Klint       Fossiler Møns Klint       Fossiler Møns Klint 

♥  Prøv selv at finde "klappersten", vætte lys mm - der er fri adgang for alle og du må tage det med hjem!

GeoCenter Møns Klint

GeoCenter Møns Klint ligger lige ved klintens kant. Centret formidler naturen på Møns Klint på vegne af Naturstyrelsen med masser af guidede turen og i den fantastiske udstilling med masser af interaktive oplevelser. GeoCentrets udstilling er fyldt med oplevelser, som giver viden om klinten. Du kan opleve livet i kridthavet, gå gennem istidens gletsjere, deltage i aktiviteter, se film mm. Snorkling ved Møns Klint er for alle med billet til udstillingen. 
♥  Snorkelturene kræver ingen særlige forudsætninger, forhør dig i GeoCenterts reception.

Ta' ud og sejl

Discovery Møn♥  Sejlkutten Discovery
En unik oplevelse. Ring og bestil plads i god tid og tag med ud og sejl! Den bedste måde at opleve hele klinten i dens majestætiske natur er fra søvejen. Den lokale skipper Bjarne Larsen (telefon 21404181) stevner ud fra april til september, når vind og vejr tillader det.

Ombord findes borde og bænke og turen fra Klintholm Havn varer ca 2 timer.Book en tur og læs mere her: sejlkutteren-discovery

Slotte og Herregårde

Findes også på Møn og nær Tiendegaarden ligger Liselund Park med det gamle slot.  Slottet er det mest romantiske der findes, den lille hvidkalkede bygning med stråtag blev bygget i 1792 af en forelsket adelsmand, der opkaldte det efter sin kone Lise. Parken omkring slottet er enestående,  eventyrlig og meget stemningsfuld med snoede stier, og en skovpavillon på et smukt kuperet terræn.
♥  Der er adgang direkte ned til Møns Klint fra parken.

Liselund og H. C. Andersen

H.C. Andersen besøgte kun Møn og Liselund én gang, den 1. juli 1829. Andersen var 24 år og netop sprunget ud som digter. Først på året udkom ”Fodreise fra Holmens Canal”, en vaudeville blev opført på Det Kongelige Teater og Andersen fik trykt digte i tidsskrifter og aviser. Ovenpå denne succes tog digteren på sin første rigtige sommerferie. Den gik bl.a. til Møn. I hans dagbog kan man læse, hvordan han oplevede Liselund og klinterne: ”Først Klokken to om Eftermiddagen naaede jeg Lisenlund, hvor jeg begyndte med at spise (…) og besøgte nu fuld af Forventning (…) lille Klint og derpaa den store; det var deiligt, men (…) jeg glemte næsten Udsigten for den uhyre Masse af Jordbær hvor ved Klinten var oversaaet. (…) Lisenlund Have er deilig, men jeg maatte bort for endnu før Middag at være i Sjælland”.

Møns Klint var på dette tidspunkt blevet ’opdaget’ af de første guldaldermalere, som søgte romantikkens ideal om ’den vilde natur’. Liselund park blev anlagt i 1790’erne som et af Danmarks første og fineste HCA eksempler på den romantiske havekunst. Liselund har uden tvivl gjort større indtryk på Andersen, end den korte beskrivelse lader ane. Han skrev senere et stort digt, ’Klintekorset’, som bygger på oplevelsen af et stort trækors, som knejsede på kanten af klinten. Fra 1. sal i Schweitzerhuset kunne Andersen – fortælles det - se lige ned i et stort, hult piletræ. Det skal have inspireret ham til eventyret ’Fyrtøjet’. Historien holder nok ikke, men piletræet var ægte nok. Baron Niels Rosenkrantz (1914-2005), mangeårig ejer af parken, legede i træet som barn; det var så stort, at der kunne stå 7 drenge i det.
♥ Liselund er fuld af eventyr, og H.C. Andersens ånd er her endnu.

Møn og Cykler

Ferie i dit eget tempo – en enkel ferieform.
Smuk, smukkere, smukkest! Det sådan naturelskere gradbøjer naturen på Møn. Naturen er ideel at opleve fra en cykelsaddel. Området har mange cykelruter og stier og på den østlige del af Møn med Klinteskoven og de høje, hvide klinter ved Møns Klint er femstjernede naturseværdigheder. Det er her du finder ”Danmarks Bjergetape”. Denne cykelrute fører dig igennem Danmarks mest bjergtagende natur. Storslåede udsigter over klint og hav, snoede og bakkede landskaber med overdrev og skov. Den stærkt kuperede rute frembringer åndenød og sved på panden – fortvivl ikke, belønningen er stor. ”Den søde rute” er en cykeltur velegnet for familier. På stille landeveje bevæger  turen sig langs med Stege Nor, op og ned ad bakker, igennem små landsbyer med bindingsværkshuse og stokroseidyl og med gode børneaktiviteter og spisemuligheder undervejs. Ruten kan kombineres med cykelruten ”Ø-hop” samt "på opdagelse med familien" til Ulvshale badestrand og den idylliske ø Nyord.

Lækkerier langs vejkanten

Møn bolcherLangs vejkanten ses ofte boder og udslagssteder med gode råvarer, hjemmelavet marmelade, frisklagte æg, honning, nye kartofler, jordbær, hindbær og mange andre lækkerier. Mange steder er alt økologisk dyrket. Køb bare ind og nyd det! 
Besøg bolchekogerens magiske værksted i Stege, som naturligvis ligger på den gamle sukkerfabrik. Besøg butikken og værksteder som har åbent året rundt, da de har meget travlt med at leverer til butikker og virksomheder i hele landet.

Kunst & Galleri & Håndværk

Den kunstinteresserede har mulighed for gode oplevelser i området omkring Tiendegaarden. Her findes gallerier med fælles udstillinger samt mulighed for at besøge arbejdende værksteder og købe direkte af den udøvende kunstner.  På Tiendegaarden er vi selv og mange af vore gæster meget begejstrede for Liza's Gallery i Stege, som har åbent en stor del af året. 
♥  Vi kan iøvrigt byde velkommen til Galleri & Studio 326 i Borre, hvor der er mulighed for at besøge et arbejde grafisk værksted - etsninger, linotryk og textiler af kunstner Mariann Johansen-Ellis. 

Stege By - Silderuten

I middelalderen kom man til Stege gennem en af de mægtige byporte. Over hele byen lå lugten af de salte og røgede sild, der i kæmpe mængder blev hevet i land for at blive solgt på de store markeder i Falsterbo. Sildene skabte byens rigdom, der fik sit første udtryk i den mægtige købstadskirke. Besøger du Stege i dag, kan du stadig passerer ”Mølleporten”, den bedst bevarede middelalderbyport i landet. Duften har dog ændret sig til friskmalet kaffe, hjemmelavet øl, håndlavede flødeboller, bolsjekogerens krydderier og kagefabrikkens duft af friske kammerjunker. 
♥  Oplev den historiske byvandring ”Silderuten”, der leder dig gennem Stege by og fortæller historien.  

 

Vi har vor egen avis...

I Tiendegaarden Tidende fortælles gårdens historie, lidt om driften samt tips og ideer til udflugter samt små "hemmelige" oplevelser

TV2øst - ca 12 år siden

For år tilbage besøgte Signe Ryge en række af engagerede B&B værter i sommerlandet. Se et udsnit af udsendelsen her..

...og vor egen film

Se vor nye kort-film om det at være gæst på Tiendegaarden og skønne Møn. Måske du kan få inspiration til et par feriedage?

Mini "Check in" film

Snart kommer her en lille vejledning i hvordan du nemt og enkelt chekker ind når du ankommer til Tiendegaarden

Tiendegaarden

v/ proprietær Susanne Nøhr
Sønderbyvej 29, DK-4791 Borre - Møn 

Send SMS: +45 55812126

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.